oproep

Actiedagen tegen het kraakverbod
29 september – 2 oktober
Amsterdam


We zijn er nog!

Er was eens een groep mensen die van de een op de andere dag crimineel werd verklaard. Zij gingen de straat op en zeiden: Jullie wetten zijn niet de onze! Ze ontstaken branden om duidelijk te maken dat ze niet opzij gezet konden worden, dat ze zich nooit zouden overgeven…

Er is een jaar voorbij sinds het kraakverbod is ingegaan. Nu is het tijd om terug te kijken en te zien wat er verandert is.

De wachtlijst voor sociale huurhuizen is enkel langer geworden en de rechten van huurders zijn nog meer ingeperkt. Ook anti-kraak bureaus doen goede zaken met het exploiteren van mensen die op geen andere manier aan een huis kunnen komen door ze een woning zonder rechten te bieden.

Dit zijn niet de oplossingen die ze beloofden toen ze kraken verboden! Toen de politici zeiden dat ze de woningnood op wilden lossen, dat ze oplossingen hadden voor leegstand, toen al wisten wij al dat het leugens waren. En wat blijkt; de wet is niet meer dan een wassen neus. Het laatste jaar heeft weer eens laten zien dat we gelijk hadden toen wij het stelletje gladjakkers niet vertrouwde.

Zo lang als de machthebbers niet geïnteresseerd zijn in het oplossen van de huisvestingsproblemen zullen wij blijven doen wat we altijd al deden: Kraken!
Wij weigeren onze toekomst in de handen van louche speculanten en gierige woningbouwverenigingen te leggen. Wij blijven onze eigen problemen oplossen
en anderen een helpende hand bieden.

Laat ons 1 oktober herinneren als de dag die vertegenwoordigt dat wij NOOIT
op zullen geven.

Kraakverbod of niet – we zijn er nog! Idealen ontruim je niet – kraken gaat door!

This entry was posted in Main Menu. Bookmark the permalink.